Huidverzorging voor tieners

Tieners kijken tegenwoordig naar vloggers (videobloggers) als het gaat om huidverzorging. Op YouTube posten deze vloggers video’s met trucs en tips voor een mooiere huid, zogenoemde beauty hacks. Maar doen deze beauty hacks wel wat ze beloven? BENU Apotheek zet de fabels en feiten voor u op een rij.

Verminder puistjes met tandpasta

Fabel

Dit lijkt een goed idee, omdat tandpasta het puistje uitdroogt. Maar tandpasta maakt ook de buitenste huidlaag kapot. Als reactie kan uw huid meer talg gaan aanmaken. Dan krijgt u juist meer last van puistjes.
Video: Beauty recipes - I Apply Toothpaste on my skin & look what happened, Toothpaste Beauty Hacks for Black heads, Acne

Drink extra water voor een gave huid

Fabel

U heeft ongeveer 2 liter water per dag nodig. Meer water drinken heeft geen effect op de huid. Te weinig water drinken heeft wél gevolgen. Door uitdroging verliest de huid rek en daar krijgt u rimpels van. Drink daarom elke dag voldoende. 
Video: ItsHeyMorgan - I Drank 8 Glasses of Water A Day For A Week...And This Is What Happened.

Scrub met een avocadopit voor een mooiere huid

Fabel

De grove structuur van een avocadopit veroorzaakt huidirritatie. Als u vaak met een avocadopit scrubt, loopt u kans op huidveroudering. Ook tast het de beschermende functie van uw huid aan. Daardoor kunt u last krijgen van puistjes en huidschilfers.
Video: DIY: Avocado Seed Facial Cleanser (EASY) - Dulce Candy

Voorkom puistjes met de anticonceptiepil

Feit

De anticonceptiepil vermindert de talgproductie van de huid. Daardoor heeft u minder last van puistjes. Welk type pil het best bij u werkt, verschilt per persoon. Uw BENU Apotheek geeft u hier graag advies over.
Video: misscarolynxo - Birth Control: How It Cleared Up My Acne

Gooi make-up weg als het over de houdbaarheidsdatum is

Feit

Als make-up over de houdbaarheidsdatum is, kunnen er schimmels en bacteriën in ontstaan. Om huidproblemen te voorkomen, raadt BENU Apotheek u aan make-up regelmatig te vervangen.
Video: As/Is - Buzzfeed - How Gross Is Your Makeup?

Gebruik altijd een beschermende factor tegen de zon

Feit

Ook bij bewolking komt er schadelijke UV-straling op uw huid. UV-straling vergroot de kans op huidkanker en veroorzaakt huidveroudering. Smeer uw gezicht daarom elke dag in met een dagcrème met een beschermende factor of met een zonnebrandcrème. 
Lees meer over Huidbescherming tegen de zon.
Video: Michelle Phan - The Ultimate Guide to Sunscreen

Knijp puistjes nooit uit

Fabel

Rijpe puistjes en mee-eters kunt u zonder problemen uitknijpen. BENU Apotheek raadt u aan puistjes met een witte kop en grote puisten met rust te laten. Als u deze uitknijpt, kunnen er ontstekingen en littekens ontstaan.  
Video: Science Insider - Why You Shouldn't Pop Your Pimples