Maatregelen en laatste nieuws coronavirus

Laatste update: 1 oktober 2020

Vanwege het coronavirus hebben wij maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen.  Zo kunnen wij goede zorg blijven leveren voor iedereen. 

In de apotheek 

In de apotheken zult u bijvoorbeeld een doorzichtig scherm op de balie treffen. In sommige apotheken zijn er looproutes aangegeven en/of zijn er markeringen waar u het beste kunt staan. Ook wordt de apotheek extra gereinigd en accepteren we alleen pin-betalingen*. 
U kunt zelf het volgende doen:

 • Kom niet naar de apotheek als u verkouden bent en/of koorts heeft.
 • Kom alleen. Laat gezinsleden thuis.
 • Per apotheek geldt er een maximum aantal bezoekers. 
 • Houd in de apotheek 1,5 meter afstand van anderen.
 • Betaal contactloos.

 * Is pinnen niet mogelijk? Dan kunt u betalen via een automatische incasso.

Mondkapjes kunnen verplicht zijn in de apotheken

BENU Apotheek volgt het advies om in openbare binnenruimten mondkapjes te dragen. In de BENU Apotheek of via de BENU Webshop kunt u onder andere mondkapjes, desinfectiemiddel en handschoenen kopen om u te beschermen tegen het coronavirus.

Meld u aan voor de afhaalautomaat

Wij hanteren een aangepast afhaalbeleid. U kunt uw benodigde (herhaal)medicijnen ophalen via de afhaalautomaat. Als dat niet mogelijk is nemen wij contact met u op. In de afhaalautomaat kunnen bijvoorbeeld geen gekoelde medicijnen of grote verpakkingen.

Let op: niet alle apotheken hebben een afhaalautomaat. Als uw apotheek geen automaat heeft, dan bezorgen we voor u, of u kunt na bericht uw medicijnen afhalen in de apotheek.

Klik hier voor online aanmelden.

Werk uw contactgegevens bij

Om goede zorg aan u te verlenen hebben wij de juiste contactgegevens van u nodig. Het doorgeven van uw gegevens of andere gezinsleden boven de 18 jaar regelt u snel en makkelijk online. Klik hier om uw contactgegevens bij te werken.

Gewijzigde openingstijden

In sommige apotheken zijn er gewijzigde openingstijden door hygiënemaatregelen. U vindt de actuele openingstijden van uw BENU Apotheek via de apotheekzoeker.

Overheidsmaatregelen

BENU volgt alle overheidsmaatregelen op tegen de verspreiding van het coronavirus. De actuele informatie vindt u op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel

Vragen?

Op de contactpagina van uw apotheek vindt u de actuele openingstijden en contactgegevens.

Wij vragen uw begrip en medewerking om deze maatregelen goed uit te kunnen voeren.

Visual coronavirus

Algemene informatie coronavirus

Het coronavirus is een verzamelnaam van allerlei ziektes zoals MERS en SARS. Het nieuwe coronavirus, het COVID-19 virus, is ook een vorm van het coronavirus. Voor COVID-19 is er nog geen vaccinatie. Onderzoekers over de hele wereld zijn bezig om nieuwe behandelmethodes uit te testen om een vaccin te vinden. 

De uitbraak van het coronavirus is begonnen in de provincie Wuhan in China. Het COVID-19 virus heeft zich verspreid over de rest van de wereld. Op 27 februari is in Nederland de eerste persoon positief getest op het virus. De Nederlandse ziekenhuizen zijn goed voorbereid. Patiënten worden apart gehouden zodat het virus zo min mogelijk verspreidt. De overheid heeft maatregelen genomen om het virus geleidelijk toe te laten zodat ziekenhuizen de toestroom van zieke patiënten aan kunnen en we groepsimmuniteit kunnen opbouwen. Een vaccin is tot nu toe nog niet beschikbaar.

Wat zijn de symptomen van het nieuwe coronavirus?

Inmiddels is bekend dat de symptomen van het coronavirus in lichte of zwaardere klachten voorkomen. De klachten in de lichte vorm lijken op de symptomen van griep.

Lichte klachten

 • Neusverkoudheid / loopneus
 • Keelpijn
 • (Droge) hoest
 • Slijm ophoesten
 • Moeheid
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Hoofdpijn
 • Lichaamstemperatuur tot 38 graden

Bij deze klachten is het niet noodzakelijk om een arts te raadplegen. Blijf thuis zodat u geen andere mensen kunt besmetten.

Zware klachten

 • Koorts: boven de 38 graden
 • Kortademigheid
 • Longontsteking

Heeft u de klachten in combinatie met de zware klachten? Neem dan direct telefonisch contact op met uw huisarts. Heeft u de lichte klachten? Laat u testen. Bel voor een afspraak naar 0800-1202.

Hoe verspreidt het coronavirus zich?

Het coronavirus is zeer besmettelijk en wordt van mens op mens overgedragen. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunt u een aantal dingen doen:

 • Vermijd grote groepen mensen.
 • Was regelmatig uw handen,
 • Hoest of nies aan de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik weg en was hierna uw handen.
 • Houd tenminste 1,5 meter afstand van andere mensen, bijvoorbeeld in de supermarkt.

Hoe groot is de kans dat u het nieuwe coronavirus heeft?

Zo lang u in contact blijft komen met andere mensen is er besmettingsgevaar. Onderzoekers voorspellen dat maar liefst 70% van de bevolking besmet zal raken met het virus. Voor de meeste mensen is het coronavirus gelukkig niet gevaarlijk gebleken en ontstaan er alleen lichte klachten. We moeten er wel samen voor zorgen dat de ouderen en andere kwetsbare mensen voorkomen dat ze besmet raken omdat de risico's voor hen groter zijn. 

Cijfers coronavirus en meer info

Voor de laatste updates en meer informatie over het coronavirus kunt u terecht op de website van het RIVM

contact_persoon
Neem contact op met Kim Assink
Corporate communicatiemanager