Nu gratis PCR-test of Sneltest bij BENU Apotheek

27-07-2021
Gaat u naar het buitenland? Controleer of u een negatieve PCR-test of Sneltest met reiscertificaat nodig heeft. BENU is voor PCR-testen en Sneltesten een samenwerking aangegaan met Lead Healthcare en zij hebben een overeenkomst met rijksoverheid. Daarom kunt u in de maanden juli en augustus bij ongeveer 60 BENU Apotheken nu ook een gratis PCR-test of Sneltest laten doen. Maak nu online een afspraak voor een PCR-test of Sneltest bij jou in de buurt.

Gaat u naar het buitenland op reis?

Check dan goed welk soort COVID-test geaccepteerd wordt door het land van uw bestemming. Een aantal landen accepteren alleen reizigers indien zij een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. Niet alle landen vragen om een negatieve PCR-test, vaak volstaat de COVID Sneltest ook. U kunt in dat geval onze Sneltest ook gebruiken voor buitenlandse reizen indien u een certificaat mee besteld.

Wat is een PCR-test?

Bij een PCR-test wordt er met een wattenstaafje wat slijm uit de neus en keel gehaald. Dit slijm wordt vervolgens in een laboratorium getest op het coronavirus. In tegenstelling tot een zelftest is een PCR-test heel gevoelig. Deze test pikt de kleinste virusdeeltjes op waardoor met zekerheid kan worden vastgesteld of u het coronavirus met u mee draagt.

Boek nu een PCR-test of Sneltest
Reiscertificaat corona op telefoon

Waarom heb ik een corona reiscertificaat nodig?

Vanaf zomer 2021 komt er een Europees COVID-reiscertificaat. Met dit certificaat kunt u vanaf 1 juli binnen Europa reizen. Op het certificaat staat een QR-code waarmee u kunt laten zien dat u bent ingeënt of een negatieve PCR-test heeft.

Hoe werkt het?

  1. Kijk op de website van de overheid welke test nodig is voor uw reis en hoeveel uur de uitslag geldig is voor uw bestemming.
  2. Maak vlak voor uw vakantie een afspraak voor de test.
  3. Ga naar de locatie of BENU Apotheek die u heeft gekozen. Neem ook uw paspoort of ID-kaart mee.
  4. Een ervaren zorgprofessional neemt de test bij u af.
  5. U ontvangt de uitslag.
    PCR-test. U ontvangt binnen 24 uur de uitslag. Is uw testuitslag negatief? Dan ontvangt u per mail ook direct het reiscertificaat en het token voor de coronacheck app. 
    Sneltest. U ontvangt binnen 30 minuten de uitslag. Is uw testuitslag negatief? Dan ontvangt u per mail direct het reiscertificaat en het token voor de coronacheck app.

Samenwerking tussen BENU Apotheek en Lead Healthcare

De PCR-tests en sneltesten die u bij BENU Apotheken kunt laten afnemen, worden in samenwerking met zorgbedrijf Lead Healthcare uitgevoerd. Lead Healthcare is al 15 jaar actief in de zorg en werkt met door het RIVM goedgekeurde laboratoria.

Ik heb al een afspraak staan. Wordt deze nu gratis?

Alleen afspraken die gemaakt zijn via testenvoorjereis.nl zijn gratis. Wij raden u aan om uw eerder gemaakte afspraak via Lead Healthcare pas te annuleren als u een nieuwe afspraak heeft gemaakt via testenvoorjereis.nl. Zo weet u zeker dat u voldoet aan de inreisbeperkingen van uw reisbestemming. Zolang uw test nog niet bij ons is afgenomen, is annuleren mogelijk. Neem hiervoor contact op met Lead Healthcare via support@leadhealthcare.nl of bel 085 06 58 002.

Boek nu een PCR-test of Sneltest

Heeft u vragen over de COVID-test of het proces?

Neem dan contact op met het serviceteam via de website van Lead Healthcare.