Alles voor een ontspannen buitenleven

In de zomermaanden is het fijn om buiten te zijn. Dit is ook de tijd dat veel mensen vakantie hebben, op reis gaan dichtbij huis of iets verder weg. Dan is het fijn om een reisapotheek bij de hand te hebben, die helpt bij ongemakken op reis. Ook is het belangrijk om tijdens deze warmere maanden uw huid te blijven verzorgen, te hydrateren en te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Zo blijft uw huid stralen en in topconditie!

Home afbeelding alles voor een ontspannen buitenleven

Alles voor een ontspannen buitenleven

De heerlijke warmte van de zon nodigt u uit om in de zomer heerlijk buiten te leven. Dat zorgt voor veel ontspanning, maar kan ook gepaard gaan met wat ongemakken. Zo zijn er in de zomer meer insecten die vervelend kunnen steken of bijten. Met Azaron voor de steek beschermt u zichzelf daartegen. Hooikoortsklachten of andere allergische reacties verlicht u met Prevalin Direct*. Eventuele darmklachten verlicht u met Imodium**, hulp bij diarree, en Microlax**, bij verstopping.

*Deze producten zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
**Imodium Instant Smelttablet en Microlax Klysma zijn geneesmiddelen. Lees voor het kopen de aanwijzing op de verpakking.

Stralend de zon in!

In de zomermaanden is het vaak genieten van mooi weer, tijd om de teenslippers en luchtige kleding uit de kast te halen. En om uw huid wat extra aandacht te geven.

Verwijder wratjes

Kleine wratten kunnen uw voeten en handen ontsieren. Misschien houdt het u zelfs wel tegen om lekker op slippers naar buiten te gaan. Dat is niet nodig. Met Heltiq Wratweg* behandelt u wratten op handen en voeten en waterwratten eenvoudig zelf. Doorgaans bent u binnen 2 weken van de wratten af.

*Deze producten zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Vaarwel tegen voetschimmel

Nog zo’n kwaaltje waar u in de zomermaanden last van kunt krijgen, is voetschimmel. Dit kan u bijvoorbeeld oplopen in zwembaden of sauna’s. U kunt het voorkomen door slippers te dragen. Is het al te laat, dan behandelt u de voetschimmel met de producten van Daktarin**.

**Dit product is een geneesmiddel. Lees voor he kopen de aanwijzing op de verpakking.

Weg met puistjes

Jeugdpuistjes zijn nooit leuk. Maar zeker in de zomer, als iedereen buiten leeft, kan dit vervelend zijn. Met de producten van Avène Cleanance verzorgt u de huid op zachte wijze en worden onzuiverheden vermindert.

Een stralende huid

De ouder wordende huid wordt langzaam minder stevig en minder elastisch. Hierdoor kunnen rimpels ontstaan. Met de producten van Eucerin-Hyaluron Filler worden zelfs diepe rimpels opgevuld, wat uw huid een verjongde uitstraling geeft.

Afbeelding alles voor een ontspannen buitenleven
Imodium®  Instant Smelttablet is een geneesmiddel. Leesvoor het kopen de aanwijzing op de verpakking. *Korting geldt op hetgehele Eucerin Hyaluron-Filler assortiment. Geldig t/m 30 september2019. 

Tips voor dagelijkse verzorging

Heeft u een gevoelige huid? Dan is goede verzorging extra belangrijk. Daarom hebben we een aantal interessante tips voor u op een rij gezet.

  • Natuurlijk reinigt u uw huid onder de douche. Waarschijnlijk ook de gezichtshuid. Wat veel mensen niet weten, is dat heet water de huid uitdroogt. Zeker de gevoelige huid kan hier sterk op reageren. Daarom is het aan te raden om lauwwarm te douchen.
  • Dat het belangrijk is om voldoende water te drinken, is u waarschijnlijk niet onbekend. Dit is ook goed voor de huid. Door voldoende water te drinken blijft de huid namelijk goed gehydrateerd. Ook ondersteunt u hiermee de organen die uw lichaam zuiveren, wat er indirect ook voor zorgt dat uw huid in betere conditie blijft.
  • Tot slot kunt u uw huid het beste reinigen en verzorgen met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid. Gespecialiseerde producten kunnen hierbij helpen, zodat uw gevoelige huid de juiste verzorging krijgt.
Afbeelding alles voor een ontspannen buitenleven
Geldig t/m 30 september 2019. 

Alles voor uw gezondheid

Heeft u nog niet alles in huis voor uw dagelijkse verzorging? Ga dan naar een BENU Apotheek bij u in de buurt.

Zekerheid voor alles

Gezondheid is heel belangrijk voor u. En als het om uw gezondheid gaat, kiest u voor zekerheid. In onze nieuwe campagne staat dit thema dan ook centraal: Zekerheid voor alles!

Uzelf goed verzorgen is belangrijk voor uw gezondheid. Elk seizoen vraagt om een andere verzorging, daarom staat elke 2 maanden een nieuw thema centraal in onze campagne. U krijgt tips en advies over zelfzorg, zodat u goed voorbereid bent op het komende seizoen.

Apotheken krijgen een hoge waardering op deskundigheid over zelfzorg. Dit staat in de GfK Zelfzorgmonitor van 2017. De apotheek is een plek waar u kunt vertrouwen op goed advies en het vakmanschap van onze apothekers en assistenten. Speciaal daarvoor hebben we het Zelfzorg keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat u bij BENU terecht kunt voor deskundig advies over zelfzorg.