Alles over extra verzorging

BENU helpt u de winter door

Misschien is er geen magischer seizoen dan de winter: talloze lichtjes, besneeuwde daken, bevroren sloten, na een gure wandeling in de vrieskou opwarmen bij het haardvuur. Wat is er fijner dan dat? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de feestdagen met uw geliefden. Maar in de winter is het ook mogelijk dat u een vervelende hoest of griep oploopt. Bovendien kunnen temperatuurverschillen, de gure wind of winterzon leiden tot een droge huid. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? BENU Apotheek adviseert u graag over de optimale huidverzorging. Bovendien heeft BENU alles in huis om uw griepsymptomen te verlichten.

Alles voor een stralende huid in de winter

Van de gure kou, regen en ijzige wind naar een dampende mok chocolademelk in de warme woonkamer. Fijn! Maar die winterse weersomstandigheden en grote temperatuurverschillen kunnen tot een droge of extra gevoelige huid leiden.

Alles voor extra verzorging afbeelding

Het advies luidt dan ook: zorg ervoor dat uw huid gehydrateerd blijft. Bescherm uw huid met een hydraterende dagverzorging voor uw gezicht en een zachte bodylotion. Probeer nu de verzorgingsproducten van Vichy, La Roche-Posey of Avéne* voor een extra scherpe prijs!

Wilt u meer weten over deze verzorgingsproducten? Onze medewerkers in de BENU Apotheek helpen u graag bij het kiezen van het meest geschikte product voor uw huid.

Alles voor extra verzorging afbeelding

*La Roche-Posay: Bij aankoop van La Roche-Posay gezichtsverzorging Effaclar & Toleriane ontvangt u La Roche-Posay Micellair water 50 ml t.w.v. €3,50 cadeau. OP=OP. Geldig t/m 31 januari 2020.

*Eau Thermale Avène: 20% korting geldt op de Eau Thermale Avène lijnen: YsthéAl, Physiolift, Dermabsolu, A-OXITIVE, Antirougeurs, Cleanance, Hydrance, Peaux Intolérantes, Les Essentiels & Tolérance Extrême. Geldig t/m 31 januari 2020.

*Vichy: 15% korting. Geldig t/m 31 januari 2020.

Alles om uw hoest te verlichten

Zodra de temperaturen kelderen en de eerste winterse buien vallen, is het mogelijk dat de hoest weer opduikt. Heeft u een vervelende hoest te pakken? Meestal is een verkoudheid of griep hiervan de oorzaak. Er bestaan verschillende typen hoesten. Afhankelijk van het soort hoest, kunnen we u helpen met een passend product, waaronder Bronchostop Direct hoestdrank*, die de de symptomen verlichten.

Van welk type hoest heeft u last?

  • Droge hoest (ook wel kriebel- of prikkelhoest)
    Bij een droge hoest heeft u last van hoesten zonder dat er slijm vrijkomt. U heeft een prikkelend en kriebelig gevoel in uw keel.
  • Vastzittende hoest:
    Bij een vastzittende hoest heeft u last van hoesten waarbij slijm vrijkomt. Er klinkt een reutelend geluid tijdens het hoesten en op het moment dat u inademt.

Tips om kriebelhoest te voorkomen

  • Zorg voor gezonde luchtkwaliteit in uw woning.
  • Stop met (mee)roken.
  • Forceer uw stembanden niet.

Weet u niet zeker welke soort hoest u heeft? In dat geval kunt u gebruik maken van alles-in-éénhoestdranken. Deze pakken beide typen hoest aan. U vindt de alles-in-éénhoestdranken in onze BENU Apotheek.

Alles voor extra verzorging afbeelding

*Bronchostop Direct hoestdrank/Daro Alle Hoest Extra Sterk/Bisolvon Dual: Deze producten zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. **M.u.v. geneesmiddelen. Geldig t/m 31 januari 2020.

Alles voor de feestdagen

Terwijl u de ene borrel net achter de rug heeft, staat het volgende diner alweer op de planning. De decembermaand staat volop in het teken van gezelligheid, vrienden en familie en bovenal: lekker eten. Het valt nog niet mee om tijdens de feestmaand gezond en regelmatig te eten. Dit kan invloed hebben op uw maag en energieniveau. BENU Apotheek geeft u tips om zonder zorgen volop te genieten van de feestdagen!

Tip voor gezond eten:

Ga niet met een lege maag naar een borrel of een etentje. Met een lege maag gaat u namelijk sneller meer eten. Eet iets gezonds van tevoren. Dan heeft u meer controle over wat u eet.

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe voornemens. Wilt u stoppen met roken? Met verschillende producten van Nicotinell* heeft BENU Apotheek alles in huis om u te ondersteunen. Op naar een gezond 2020!

Alles voor extra verzorging afbeelding

*Nicotinell: Deze producten zijn geneesmiddelen met de werkzame stof nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken als u jonger bent dan 18 jaar of niet-roker bent.

Zekerheid voor alles

Niets is zo belangrijk als gezond en gelukkig leven. Als het om uw gezondheid gaat, kiest u dan ook ongetwijfeld voor zekerheid. Zekerheid voor alles! Apotheken krijgen een hoge waardering op deskundigheid over zelfzorg. Dit staat in de GfK Zelfzorgmonitor van 2017. BENU Apotheken helpt u graag gezond te blijven en helpt u door ieder seizoen. Raadpleegt u uw apotheek, dan bent u verzekerd van goed advies en het vakmanschap van onze apothekers en assistenten. Speciaal daarvoor hebben we het Zelfzorg keurmerk gekregen. Dit keurmerk laat zien dat u altijd bij BENU terecht kunt voor deskundig advies over zelfzorg.

Zelfzorgmonitor 2017
KOAGKAG-nr. 4206-1119-4978