Alles voor het buitenleven

Het is weer lente! De temperatuur gaat omhoog en die heerlijke lentezon komt regelmatig tevoorschijn. Gaat u er ook graag op uit? Ga dan goed voorbereid de deur uit. Bij BENU kunt u alles vinden voor het buitenleven. Ook voor advies bij hooikoorts en bescherming tegen insecten staan wij natuurlijk voor u klaar.

Heeft u hooikoorts?

Vanaf april zijn er helaas ook weer veel pollen in de lucht. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders heeft een hooikoortsallergie.* Dat zijn miljoenen mensen die vervelende klachten ervaren zoals een loopneus, jeukende ogen, keel- en hoofdpijn.

Man lachend naar de camera
Producten bij hooikoortsklachten

Ga naar ‘alles over hooikoorts’ voor meer informatie en tips. Helpen de tips niet voldoende? Dan kunt u de klachten verminderen met een vrij verkrijgbaar medisch hulpmiddel of geneesmiddel van Prevalin, Allegra of A. Vogel Pollinosan*. Vraag uw BENU Apotheker om advies.

Pas op voor teken!

Een wandeling door het bos of voetballen met de (klein)kinderen op een grasveld. Lekker doen! In de buitenlucht actief zijn is hartstikke gezond. Maar bescherm u wel goed tegen nare insecten, zoals teken. Vanaf april neemt de kans op een tekenbeet namelijk flink toe.

Ons advies

  • Doe een lange broek en/of hoge sokken aan
  • Controleer elkaar op teken
  • Verwijder een teek veilig met een tekenverwijderaar

 

Heeft u een tekenbeet? Verwijder hem snel en veilig met de Care Plus Tick-Out Ticks-2-Go. Dit is een handige tekentang voor aan je sleutelhanger. Zo heeft u hem altijd bij de hand. Voor advies en producten bij insectenbeten kunt u terecht bij uw BENU Apotheek.

Banner met producten bij een insectenbeet of steek
Keurmerk zelfzorgmonitor
*Aantal mensen met een hooikoortsallergie: Europese Academie van Allergieën.

KOAG/KAG-nr. 4568-0320-1051.