Etikettenles

Medicijnrol

Wat betekent 'Medicijnrol'?

Sommige mensen moeten meerdere medicijnen slikken. Om gezond te blijven, of om klachten te verminderen. Maar was het nu de rode pil in de ochtend, en de roze in de middag? Of juist andersom? Het kan best lastig zijn om de verschillende medicijnen op het juiste moment te slikken. Daarom kunt u kiezen voor een medicijnrol bij uw BENU apotheek.

Een medicijnrol, ook wel baxter genoemd, is een rol van plastic zakjes met daarin uw pillen. De medicijnen zijn verpakt per moment waarop u ze in moet nemen. Een ochtendzakje en avondzakje bijvoorbeeld. En dat voor meerdere dagen of weken op één medicijnrol. 

Met een medicijnrol hoeft u pillen niet meer uit de verpakking te drukken. U scheurt gewoon het zakje open met uw handen of knipt het open met een schaar. Niet alle medicijnen kunnen in een medicijnrol. Koelkastmedicijnen of injecties bijvoorbeeld niet. Als het lastig is om overzicht te houden over uw verschillende medicijnen, kan uw BENU apotheker samen met u kijken of een medicijnrol fijn voor u is. Of uw apotheker stelt het zelf voor. 

Vragen over een de medicijnrol? Uw BENU apotheek beantwoordt uw vragen graag.