10 tips om meer te bewegen

Bewegen is heel belangrijk voor uw gezondheid. Het vermindert stress en is goed voor uw weerstand. Toch kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. BENU geeft u 10 tips om in uw dagelijkse leven meer te bewegen. Zo bent u thuis en op uw werk meer in beweging. 

 1. Houdt bij hoeveel stappen u zet met een stappenteller of een app
  Weet u hoeveel u beweegt op een dag? Dit kunt u meten met een stappenteller of een app op uw telefoon. U kunt daarna doelen voor uzelf maken. Probeer bijvoorbeeld iedere dag minstens 6.000 stappen te zetten. Lukt dit? Probeer dan een week 8.000 stappen per dag, en daarna 10.000 stappen. Wanneer u weet hoeveel stappen u nog moet zetten, kan dit u motiveren om meer te bewegen.
 2. Ga lopend of fietsend naar uw bestemming
  We pakken al gauw de auto om ergens heen te gaan. Probeer dit af te wisselen met lopen en fietsen. Wandel bijvoorbeeld naar de supermarkt of ga op de (elektrische) fiets naar uw werk.
 3. Neem de trap in plaats van de lift
  Pak de trap in plaats van de lift. Werkt u op een hoge verdieping? Stap dan een paar verdiepingen eerder uit de lift en neem vanaf daar de trap. Heeft u een zittend beroep? Haal vooral zelf koffie en loop naar het toilet dat verderop zit. Zo blijft u in beweging!
 4. Loop een rondje tijdens uw lunchpauze
  Pak tijdens de pauze uw boterham en ga een stuk wandelen. Buiten bewegen in de frisse lucht is extra gezond.
 5. Parkeer verder weg en loop het laatste stukje naar uw bestemming
  Gaat u toch met de auto naar het werk? Parkeer dan een paar straten van uw werk af, dan kunt u het laatste stukje lopen. Gaat u met het OV? Stap dan een halte eerder uit om het laatste stukje te lopen.
 6. Combineer een overleg / telefoontje met een wandeling
  Moet u overleggen of bellen? Soms kan dit ook buiten. Zo bent u productief bezig én bent u in beweging.
 7. Loop iedere ochtend en/of avond een rondje
  In de ochtend wordt u lekker wakker als u een half uurtje wandelt. Zo kunt u de dag fris beginnen. Of kies voor een avondwandeling met uw partner of een vriend(in). Niet alleen gezond, maar ook gezellig!
 8. Ga klussen of schoonmaken
  Wilt u meer bewegen maar moet u nog klussen of schoonmaken? Geen probleem, klussen en schoonmaken zijn ook activiteiten waarbij u veel beweegt.
 9. Speel met uw kinderen
  Kinderen spelen vaak buiten. Ga een keertje met uw kinderen mee en speel een potje voetbal of tikkertje. Leuk voor uw kinderen en goed voor uw bewegingsdoel!
 10. Maak met vrienden en familie actievere afspraken of zoek iemand om samen mee te sporten
  In plaats van een bezoek aan de bioscoop of de kroeg, kunt u net zo makkelijk gaan wandelen, squashen of lasergamen. Wissel de activiteiten af zodat het leuk blijft. Zo kunt u samen op een leuke manier meer bewegen en elkaar motiveren.

Wilt u weten of u gezond bent? Doe dan de BENU Gezondheidscheck. Tijdens deze check kijkt u samen met een apotheker naar uw gezondheid. U krijgt meteen resultaat en advies over hoe u uw gezondheid kunt verbeteren en of u voldoende beweegt.

Lees meer over de BENU Gezondheidscheck