Scheren

Voor veel mannen is het scheren iets dat ieder dag moet gebeuren. Ook vrouwen scheren hun ongewenste haren vaak. Scheren kan op twee manieren. Er zijn mensen die liever nat scheren en anderen die liever droog scheren. Voor beide manieren is een goede voorbereiding nodig. In dit artikel leest u onze tips bij het scheren.

Uw huid schoonmaken

Maak uw huid altijd schoon voordat u zich scheert. Als uw huid schoon is, heeft u een kleinere kans op een zere huid. Maak uw gezicht nat met warm water zodat de poriën open gaan. Breng daarna zeep aan op uw huid aan en masseer deze in zodat deze gaat schuimen. U kunt het schuim het beste wegspoelen met koud water zodat de poriën weer sluiten.

Zorg voor scherpe mesjes

Bij het scheren is het belangrijk een scherp mesje te gebruiken. Daarmee kunt u wondjes of rode bultjes voorkomen. Als een scheermes niet meer soepel over uw huid glijdt, weet u dat deze te bot is. Dan kunt u het best een nieuw mesje kopen.

Scheer producten

Om uw huid te scheren kunt u verschillende producten gebruiken. U kunt kiezen voor een schuim, gel of crème. Breng deze aan op een vochtige huid en laat deze een paar minuten intrekken. Dit zorgt ervoor dat de haren makkelijk te scheren zijn en uw huid wordt beschermd.

Tip voor het scheren:

Heeft u lange haren? Knip deze dan eerst korter, dat scheert makkelijker.

Tijdens het scheren

Trek met uw vrije hand uw huid strak. Laat dan het mesje rustig over de haartjes glijden. Het is belangrijk het mes niet op uw huid te duwen. Hierdoor wordt de kans op huidirritatie en roodheid groter. Als het scheermes scherp genoeg is doet deze al het werk.

Na het scheren

Veel mensen hebben na het scheren last van een gevoelige huid. Dit kunt u herkennen aan een branderig gevoel, roodheid of droge plekken. Een voedende crème of aftershavebalsem helpt uw huid te herstellen. Het beste is om producten te gebruiken zonder alcohol, dit kan uw huid uitdrogen.

Scrubben

Het is ook belangrijk om af en toe uw huid te scrubben. Scrubben is niet alleen voor de gezichtshuid ook voor uw benen. Met scrubben verwijdert u de dode huidcellen van uw huid. Hierdoor kan uw huid beter ademen, is het makkelijker schoon te houden en het voorkomt ingegroeide haartjes.