Nu ook COVID-test mogelijk bij BENU Apotheek

03-06-2021

Gaat u deze zomer op vakantie naar het buitenland? Dan adviseren wij om na te gaan of u een negatieve PCR-test nodig heeft om het land van bestemming in te komen. BENU Apotheek is voor PCR-testen en sneltesten een samenwerking aangegaan met Lead Healthcare. Hierdoor is het voor u mogelijk om bij een aantal BENU Apotheken een PCR-test of sneltest te laten doen.

Gaat u naar het buitenland op reis?

Check dan goed welk soort COVID-test geaccepteerd wordt door het land van uw bestemming. Een aantal landen accepteren alleen reizigers indien zij een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. Niet alle landen vragen om een negatieve PCR-test, vaak volstaat de COVID Sneltest ook. U kunt in dat geval onze Sneltest ook gebruiken voor buitenlandse reizen indien u een certificaat mee besteld.

Wat is een PCR-test?

Bij een PCR-test wordt er met een wattenstaafje wat slijm uit de neus en keel gehaald. Dit slijm wordt vervolgens in een laboratorium getest op het coronavirus. In tegenstelling tot een zelftest is een PCR-test heel gevoelig. Deze test pikt de kleinste virusdeeltjes op waardoor met zekerheid kan worden vastgesteld of u het coronavirus met u mee draagt.

Wat kost een PCR-test of sneltest?

Via Lead Healthcare kost een PCR-test nu €99,00, een Sneltest €75,00, beiden inclusief reiscertificaat. U betaalt online tijdens het maken van de afspraak. Als de overheid besluit om de PCR-testen gratis ter beschikking te stellen, dan zal Lead Healthcare dat ook communiceren op de website.

Boek nu een COVID-test
Reiscertificaat corona op telefoon

Waarom heb ik een corona reiscertificaat nodig?

Vanaf zomer 2021 komt er een Europees COVID-reiscertificaat. Met dit certificaat kunt u vanaf 1 juli binnen Europa reizen. Op het certificaat staat een QR-code waarmee u kunt laten zien dat u bent ingeënt of een negatieve PCR-test heeft.

Hoe werkt het?

  1. Kijk op de website van de overheid welke test nodig is voor uw reis en hoeveel uur de uitslag geldig is voor uw bestemming.
  2. Maak vlak voor uw vakantie een afspraak voor de test.
  3. Ga naar de locatie of BENU Apotheek die u heeft gekozen. Neem ook uw paspoort of ID-kaart mee.
  4. Een ervaren zorgprofessional neemt de test bij u af.
  5. U ontvangt de uitslag.
    PCR-test. Bent u vóór 12 uur getest? Dan ontvangt u dezelfde dag nog de uitslag per e-mail. Bij een negatieve uitslag ontvangt u ook direct het reiscertificaat.
    Sneltest. U ontvangt binnen 15 minuten de uitslag. Bent u negatief getest? Dan ontvangt u direct het reiscertificaat.

Samenwerking tussen BENU Apotheek en Lead Healthcare

De PCR-tests en sneltesten die u bij BENU Apotheken kunt afgenomen worden in samenwerking met zorgbedrijf Lead Healthcare uitgevoerd. Lead Healthcare is al 15 jaar actief in de zorg en werkt met door het RIVM goedgekeurde laboratoria.

Bij welke BENU Apotheek kan ik een COVID-test doen?

Als u bij een BENU Apotheek een COVID-test wilt laten afnemen, kunt u deze boeken via www.leadhealthcare-covidservices.nl. Hier ziet u ook de lijst van deelnemende apotheken.

Boek nu een COVID-test

Heeft u vragen over de COVID-test of het proces?

Neem dan contact op met het serviceteam via de website van Lead Healthcare.