BENU in het nieuws

10 december 2018

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

Op officiële feestdagen kunnen de openingstijden van onze apotheken anders zijn dan u gewend bent. Bekijk hieronder de openingstijden rond Kerstmis en Oud en Nieuw.

Overzicht van onze openingstijden op officiële feestdagen: 

 • Dag voor kerst 24 december Geopend tot 16.00 uur 
  Dit kan per BENU Apotheek verschillen.
 • Eerste Kerstdag 25 december Gesloten
 • Tweede Kerstdag 26 december Gesloten 
 • Oudjaar 31 december Geopend tot 16.00 uur
  Dit kan per BENU Apotheek verschillen.
 • Nieuwjaar 1 januari  Gesloten 

Heeft u onverwachts 's nachts, in het weekend of tijdens de feestdagen medicijnen nodig? Dan kunt u terecht bij de dienstapotheek. De dienstapotheek is alleen voor spoedgevallen.
Zoek uw apotheek voor informatie over de reguliere openingstijden van uw apotheek. 


 10 december 2018

De pil is er weer

Afgelopen vrijdag werd in zowel het RTL Nieuws als Nieuwsuur volop aandacht besteed aan de maandenlange productie- en leveringsproblemen van de anticonceptiepil. De laatste weken moesten apothekers steeds vaker nee verkopen. Die problemen lijken nu voorbij. Sinds vrijdag zijn er bij de groothandels weer voorraden binnen. “In de meeste apotheken zal de pil morgen weer verkrijgbaar zijn en dan kunnen we weer een groot aantal klanten tevreden stellen”, aldus Peter de Jong. Hij schatte in dat ongeveer een derde van de markt nu beleverd kan worden. “Veel apotheken zullen 1 strip meegeven om weer een maand vooruit te kunnen.” De verwachting is dat in januari de normale hoeveelheden weer verkrijgbaar zullen zijn.


6 december 2018

Recall Valsartan Mylan en Teva

Mylan en Teva hebben in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten per heden Valsartan producten terug te roepen. Hieronder vindt u de specifieke gegevens van de producten die teruggeroepen worden. Kijk voor meer informatie op de website van de IGJ.

Heeft u vragen of twijfelt u of uw medicijn ook teruggeroepen is? Neem dan contact op met uw BENU Apotheek.


11 november 2018

BENU Apotheek gaat over op alleen pinnen

Per 1 februari 2019 kunt u bij de meeste BENU Apotheken alleen nog met uw pinpas betalen. Dat is extra veilig en u bent zo sneller aan de beurt bij uw BENU Apotheek.

Wanneer stapt uw BENU Apotheek over op alleen pinnen?

Een aantal BENU Apotheken is inmiddels al overgestapt op alleen pinnen. De meeste andere BENU Apotheken volgen uiterlijk 1 februari 2019. Wanneer gaat uw apotheek over? Klik hier voor een overzicht. 

Waarom neemt BENU Apotheek geen contant geld meer aan?

BENU Apotheek vindt veiligheid heel belangrijk. Met pinnen is de kans op een overval kleiner. Ook gaat een pinbetaling sneller dan betalen met contant geld. Zo wordt u in uw BENU Apotheek sneller geholpen.

Op een andere manier betalen dan met pin

Als u liever niet met uw pinpas afrekent dan kunt u vaak ook kiezen voor automatische afschrijving. Uw BENU Apotheek schrijft het te betalen bedrag dan van uw bankrekening af. Ook blijft het mogelijk om contant te betalen in de apotheek.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw BENU Apotheek.


1
 juni 2018

Apothekers verlagen zorgkosten met BENU Medicijnmonitor

Jaarlijks belanden duizenden mensen in het ziekenhuis als gevolg van onjuist medicijngebruik. Het voorkómen van dergelijke ziekenhuisopnames en onnodige bijwerkingen is primair een taak van de apotheker. De BENU Medicijnmonitor identificeert bij welke patiënten verbetering in medicijngebruik mogelijk is. Dit leidt tot een sterke verlaging van de kosten van ziekenhuisopnamen, blijkt uit onderzoek door gezondheidseconomisch adviesbureau Equalis Strategy & Modeling.

Meer weten over de BENU Medicijnmonitor of het onderzoek van Equalis? Lees hier meer.

 

26 april 2018

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

Op officiële feestdagen kunnen de openingstijden van onze apotheken anders zijn dan u gewend bent. Bekijk hieronder de openingstijden op officiële feestdagen. 

Overzicht van onze openingstijden op officiële feestdagen: 

Nieuwjaar 1 januari Gesloten 
Goede vrijdag 30 maart Geopend
Eerste Paasdag 1 april Gesloten
Tweede Paasdag 2 april Gesloten
Koningsdag 27 april Gesloten
Bevrijdingsdag 5 mei Geopend
Hemelvaart 10 mei Gesloten
Eerste Pinksterdag 20 mei Gesloten
Tweede Pinksterdag 21 mei Gesloten
Dag voor kerst 24 december Geopend
Eerste Kerstdag 25 december Gesloten
Tweede Kerstdag 26 december Gesloten 
Oudjaar 31 december Geopend

Heeft u onverwachts 's nachts, in het weekend of tijdens de feestdagen medicijnen nodig? Dan kunt u terecht bij de dienstapotheek. De dienstapotheek is alleen voor spoedgevallen.

Zoek uw apotheek voor informatie over de reguliere openingstijden van uw apotheek. 

 

19 maart 2018

Onze website is vernieuwd!

Welkom op de nieuwe website van BENU Apotheek. Op deze nieuwe website vindt u praktische en interessante informatie over uw gezondheid, medicijnen, hulpmiddelen en aandoeningen, zoals griep, diabetes of hooikoorts. Ook kunt u ervaringen en tips lezen van onze klanten en medewerkers.

U kunt bij ons ook terecht voor:

 • De Herhaalservice: wanneer u voor langere tijd medicijnen gebruikt.
 • De Afhaalservice: medicijnen afhalen op een andere locatie of buiten onze openingstijden.
 • Persoonlijk advies: we zijn er voor al uw vragen over medicijnen en het gebruik hiervan.
 • Kwalitatieve zorg: we controleren samen met uw huisarts uw medicijngebruik.

Wilt u weten welke services uw apotheek aanbiedt? Zoek uw BENU apotheek en bekijk welke services en diensten uw apotheek aanbiedt.

1 januari 2018 

Januari: Onze zorgtarieven voor 2018

De zorgtarieven voor 2018 van uw BENU Apotheek zijn bekend. U vindt deze in onderstaande tabel. Combinaties van verschillende zorgprestaties zijn ook mogelijk.  

Daarnaast kan uw BENU Apotheek u altijd inzicht bieden in de prijzen van uw medicijnen. Vraag er gerust naar in uw BENU Apotheek. 

12 oktober 2017

BENU wint KNMP-zorginnovatieprijs

BENU Apotheek heeft de KNMP – zorginnovatieprijs gewonnen met de Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie (ETDR). Tijdens het KNMP Najaarscongres reikte de voorzitter van de jury Sijtze Blaauw vandaag de prijs ter waarde van €10.000 euro uit aan Brocacef Groep, Boomerweb en Sensire.

Een aantal maanden geleden startte Brocacef /BENU samen met Boomerweb een pilot om de werking van de app te testen bij thuiszorgorganisatie Sensire en BENU Apotheek Eibergen. Door het Apotheek Informatie Systeem (AIS) van de apotheek te koppelen aan een app worden de papieren toedienlijsten, bedoeld voor de thuiszorgprofessional, vervangen door een actuele, digitale lijst. De app verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg: zowel de apotheek als thuiszorg krijgt meer tijd voor echte zorgtaken. De terugkoppeling over de werkelijke toedieningen die de apotheker met de nieuwe oplossing ontvangt, draagt bij aan een betere zorgverlening.

17 juni 2016 

Mediq apotheek heet voortaan BENU Apotheek

Hoewel we een nieuwe naam hebben, kunt u van ons de service en dienstverlening verwachten die u van ons gewend bent: 

 • Kwalitatieve zorg: we controleren samen met uw huisarts uw medicijngebruik.
 • Persoonlijk advies: we zijn er voor al uw vragen over medicijnen en het gebruik hiervan.
 • Herhaalservice: wanneer u voor langere tijd medicijnen gebruikt.
 • Afhaalservice: medicijnen afhalen op een andere locatie of buiten onze openingstijden.

Wilt u weten welke services uw apotheek nog meer aanbiedt? Zoek uw BENU apotheek met de apotheekzoeker en bekijk welke services uw apotheek biedt.