BENU in het nieuws

08 oktober 2019

Terugroepactie van medicijn Ranitidine (maagzuurremmer)

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft besloten om het medicijn ranitidine terug te roepen. Mogelijk bevat het medicijn sporen van N-nitrosodimethylamine (NDMA). Het innemen van de stof NDMA kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Omdat wij de veiligheid van medicijngebruik zeer belangrijk vinden, nemen wij dit advies over. 

Wij adviseren uw ranitidineproducten terug te brengen naar de apotheek.

Controleer of uw maagzuurremmer in de vorm van (bruis)tabletten of drank Ranitidine bevat. Als dat zo is, breng dan uw producten terug naar uw apotheek. Uw apotheker kijkt samen u met of er een ander medicijn beschikbaar is. 

Klik hier voor uw dichtstbijzijnde apotheek.

 

30 september 2019

BENU Nederland start campagne ‘Ieder mens, andere zorg’

BENU start vanaf vandaag de landelijke merkcampagne ‘Ieder mens, andere zorg’. Het is voor het eerst dat BENU met een tv- en online campagne haar naamsbekendheid wil verhogen. Centraal in de campagne staat slimme, persoonlijke en toegankelijke  zorg voor iedereen. BENU verpakt dit in een tv commercial waarin  mensen worden belicht met kleine of grote aandoeningen.  De boodschap is: iedereen is anders. Omdat iedereen andere zorg nodig heeft, zorgt  BENU anders voor iedereen. BENU introduceert hiermee ook de nieuwe pay-off: ‘Ieder mens, andere zorg’. 

Bart Tolhuisen, groepsdirecteur retail: “Het is onze ambitie om in 2022 de nummer 1 zorgpartner te zijn waar mensen bewust voor kiezen. Bij BENU Apotheek en BENU Direct willen we zorg daarom dichtbij de consument realiseren. Laagdrempelig en dichtbij, maar ook online en via bezorging thuis. Wij willen ons onderscheiden door zorg, distributie en mogelijkheden voor  zelfregie op maat aan te bieden. Twee derde van Nederland kent BENU niet. Een grotere naamsbekendheid is daarom nodig zodat meer mensen ons leren kennen, weten waar wij voor staan en bewust voor ons gaan kiezen.”
De campagne bestaat uit een tv commercial, online video’s, advertenties en uitingen in de apotheek. De tv commercial is te zien op de zenders van RTL en NPO van 30 september tot en met 13 oktober en vanaf 28 oktober tot en met 10 november. De campagne is in dezelfde periode ook zichtbaar op de websites van BENU, in de BENU Apotheken en met video’s en banners op YouTube, Facebook en Instagram. 

Bekijk hier de tv commercial.

 

22 juli 2019

BENU / Brocacef Groep neemt 20 apotheken van Thio Pharma over

Brocacef Groep neemt Thio Pharma Apotheken over. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de overname recent goedgekeurd. De overname draagt bij aan de ambitie van BENU om de best gewaardeerde apotheekketen van Nederland te worden. Een optimaal fijnmazig netwerk van apotheken biedt BENU de mogelijkheid om zorg dichtbij de consument en patiënt te kunnen bieden. Op dit moment bevat de BENU keten 316 eigendomsapotheken en 165 partnerapotheken.

Lees hier het volledige persbericht.

27 mei 2019

 

Interview BNR: Peter de Jong, CEO van BENU-Brocacef, over medicijnentekorten en goede zorg voor patiënten.

Op 16 mei 2019 was Peter de Jong, CEO van Brocacef, te gast bij het radioprogramma BNR Zakendoen. In dit interview bespreekt Peter meerdere actuele onderwerpen, waaronder de invloed van de Brexit op de Nederlandse medicijnmarkt en de lage prijs van traditionele medicijnen.

Peter legt uit dat sommige medicijnen in Nederland veel goedkoper zijn dan in andere landen. Voor grote distributeurs van medicijnen, bijvoorbeeld uit China, is het daarom aantrekkelijker om medicijnen aan landen te verkopen waar ze een hogere prijs kunnen krijgen. Hierdoor kan er een tekort ontstaan in de Nederlandse apotheken.

Wij doen bij een tekort éxtra ons best om goede zorg te blijven leveren aan onze klanten, vertelt Peter. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten niet de dupe worden van deze praktijken. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in de medicijnmarkt en hoe BENU hier mee omgaat? Luister naar het interview vanaf 10:20 >

Interview BNR 15 april 2019

BENU Apotheek behoort tot de snelst stijgende retailmerken

Op de lijst van sterkst stijgende retailers staat BENU Apotheek op plaats twee. Door versterking van het merk kan de keten zorgen dat de consument bewust voor BENU gaat kiezen in plaats van de dichtstbijzijnde apotheek. Bart Tolhuisen, algemeen directeur: "Belangrijk en goed dat we als zorgverlener in de retailmarkt steeds meer worden opgemerkt. We zijn op weg om de nummer 1 zorgpartner te worden waar mensen bewust voor kiezen."

Het zijn vooral jonge bedrijven die sinds 2015 als retailmerk hoog scoren. In de lijst met 100 sterkste retailmerken van Nederland stijgen Coolblue (opgericht in 1999), BENU Apotheek (introductie naam in 2012) en Rituals (sinds 2000) het snelst. Dat blijkt uit de vijfde editie van het jaarlijks terugkerende Retail Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1.500 consumenten.

De retailsector heeft te maken met grote veranderingen, maar de argumenten waarop de Nederlandse consument kiest voor een retailer veranderen door de jaren heen nauwelijks. De ingrediënten voor succes zijn steevast (in volgorde van belangrijkheid) een goede prijs/kwaliteitverhouding, een sympathieke uitstraling, aantrekkelijke aanbiedingen, vriendelijk personeel en een goede bereikbaarheid.

Lees hier het volledige artikel en de overige onderzoeksresultaten.

 

5 april 2019

Pinnen ja graag

Waarom pinnen?
 • Pinnen is veiliger, voor ons en voor u.
 • Pinnen is een snelle en eenvoudige manier van betalen
 • Zo hoeft u minder lang te wachten
Op een andere manier betalen dan met pin
Als u liever niet met uw pinpas afrekent dan kunt u vaak ook kiezen voor automatisch afschrijving. Uw BENU Apotheek schrijft het te betalen bedrag dan van uw bankrekening af. ook blijft het mogelijk om contact te betalen in de apotheek.

Heeft u een vraag? Dan horen wij dat graag.

 

10 december 2018

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

Op officiële feestdagen kunnen de openingstijden van onze apotheken anders zijn dan u gewend bent. Bekijk hieronder de openingstijden rond Kerstmis en Oud en Nieuw.

Overzicht van onze openingstijden op officiële feestdagen: 

 • Dag voor kerst 24 december Geopend tot 16.00 uur 
  Dit kan per BENU Apotheek verschillen.
 • Eerste Kerstdag 25 december Gesloten
 • Tweede Kerstdag 26 december Gesloten 
 • Oudjaar 31 december Geopend tot 16.00 uur
  Dit kan per BENU Apotheek verschillen.
 • Nieuwjaar 1 januari  Gesloten 

Heeft u onverwachts 's nachts, in het weekend of tijdens de feestdagen medicijnen nodig? Dan kunt u terecht bij de dienstapotheek. De dienstapotheek is alleen voor spoedgevallen.
Zoek uw apotheek voor informatie over de reguliere openingstijden van uw apotheek. 

 

10 december 2018

De pil is er weer

Afgelopen vrijdag werd in zowel het RTL Nieuws als Nieuwsuur volop aandacht besteed aan de maandenlange productie- en leveringsproblemen van de anticonceptiepil. De laatste weken moesten apothekers steeds vaker nee verkopen. Die problemen lijken nu voorbij. Sinds vrijdag zijn er bij de groothandels weer voorraden binnen. “In de meeste apotheken zal de pil morgen weer verkrijgbaar zijn en dan kunnen we weer een groot aantal klanten tevreden stellen”, aldus Peter de Jong. Hij schatte in dat ongeveer een derde van de markt nu beleverd kan worden. “Veel apotheken zullen 1 strip meegeven om weer een maand vooruit te kunnen.” De verwachting is dat in januari de normale hoeveelheden weer verkrijgbaar zullen zijn.

 

6 december 2018

Recall Valsartan Mylan en Teva

Mylan en Teva hebben in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten per heden Valsartan producten terug te roepen. Hieronder vindt u de specifieke gegevens van de producten die teruggeroepen worden. Kijk voor meer informatie op de website van de IGJ.

Heeft u vragen of twijfelt u of uw medicijn ook teruggeroepen is? Neem dan contact op met uw BENU Apotheek.1 juni 2018

Apothekers verlagen zorgkosten met BENU Medicijnmonitor

Jaarlijks belanden duizenden mensen in het ziekenhuis als gevolg van onjuist medicijngebruik. Het voorkómen van dergelijke ziekenhuisopnames en onnodige bijwerkingen is primair een taak van de apotheker. De BENU Medicijnmonitor identificeert bij welke patiënten verbetering in medicijngebruik mogelijk is. Dit leidt tot een sterke verlaging van de kosten van ziekenhuisopnamen, blijkt uit onderzoek door gezondheidseconomisch adviesbureau Equalis Strategy & Modeling.

Meer weten over de BENU Medicijnmonitor of het onderzoek van Equalis? Lees hier meer.

 

26 april 2018

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

Op officiële feestdagen kunnen de openingstijden van onze apotheken anders zijn dan u gewend bent. Bekijk hieronder de openingstijden op officiële feestdagen. 

Overzicht van onze openingstijden op officiële feestdagen: 

Nieuwjaar 1 januari Gesloten 
Goede vrijdag 30 maart Geopend
Eerste Paasdag 1 april Gesloten
Tweede Paasdag 2 april Gesloten
Koningsdag 27 april Gesloten
Bevrijdingsdag 5 mei Geopend
Hemelvaart 10 mei Gesloten
Eerste Pinksterdag 20 mei Gesloten
Tweede Pinksterdag 21 mei Gesloten
Dag voor kerst 24 december Geopend
Eerste Kerstdag 25 december Gesloten
Tweede Kerstdag 26 december Gesloten 
Oudjaar 31 december Geopend

Heeft u onverwachts 's nachts, in het weekend of tijdens de feestdagen medicijnen nodig? Dan kunt u terecht bij de dienstapotheek. De dienstapotheek is alleen voor spoedgevallen.

Zoek uw apotheek voor informatie over de reguliere openingstijden van uw apotheek. 

 

19 maart 2018

Onze website is vernieuwd!

Welkom op de nieuwe website van BENU Apotheek. Op deze nieuwe website vindt u praktische en interessante informatie over uw gezondheid, medicijnen, hulpmiddelen en aandoeningen, zoals griep, diabetes of hooikoorts. Ook kunt u ervaringen en tips lezen van onze klanten en medewerkers.

U kunt bij ons ook terecht voor:

 • De Herhaalservice: wanneer u voor langere tijd medicijnen gebruikt.
 • De Afhaalservice: medicijnen afhalen op een andere locatie of buiten onze openingstijden.
 • Persoonlijk advies: we zijn er voor al uw vragen over medicijnen en het gebruik hiervan.
 • Kwalitatieve zorg: we controleren samen met uw huisarts uw medicijngebruik.

Wilt u weten welke services uw apotheek aanbiedt? Zoek uw BENU apotheek en bekijk welke services en diensten uw apotheek aanbiedt.

1 januari 2018 

Januari: Onze zorgtarieven voor 2018

De zorgtarieven voor 2018 van uw BENU Apotheek zijn bekend. U vindt deze in onderstaande tabel. Combinaties van verschillende zorgprestaties zijn ook mogelijk.  

Daarnaast kan uw BENU Apotheek u altijd inzicht bieden in de prijzen van uw medicijnen. Vraag er gerust naar in uw BENU Apotheek. 

12 oktober 2017

BENU wint KNMP-zorginnovatieprijs

BENU Apotheek heeft de KNMP – zorginnovatieprijs gewonnen met de Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie (ETDR). Tijdens het KNMP Najaarscongres reikte de voorzitter van de jury Sijtze Blaauw vandaag de prijs ter waarde van €10.000 euro uit aan Brocacef Groep, Boomerweb en Sensire.

Een aantal maanden geleden startte Brocacef /BENU samen met Boomerweb een pilot om de werking van de app te testen bij thuiszorgorganisatie Sensire en BENU Apotheek Eibergen. Door het Apotheek Informatie Systeem (AIS) van de apotheek te koppelen aan een app worden de papieren toedienlijsten, bedoeld voor de thuiszorgprofessional, vervangen door een actuele, digitale lijst. De app verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg: zowel de apotheek als thuiszorg krijgt meer tijd voor echte zorgtaken. De terugkoppeling over de werkelijke toedieningen die de apotheker met de nieuwe oplossing ontvangt, draagt bij aan een betere zorgverlening.

17 juni 2016 

Mediq apotheek heet voortaan BENU Apotheek

Hoewel we een nieuwe naam hebben, kunt u van ons de service en dienstverlening verwachten die u van ons gewend bent: 

 • Kwalitatieve zorg: we controleren samen met uw huisarts uw medicijngebruik.
 • Persoonlijk advies: we zijn er voor al uw vragen over medicijnen en het gebruik hiervan.
 • Herhaalservice: wanneer u voor langere tijd medicijnen gebruikt.
 • Afhaalservice: medicijnen afhalen op een andere locatie of buiten onze openingstijden.

Wilt u weten welke services uw apotheek nog meer aanbiedt? Zoek uw BENU apotheek met de apotheekzoeker en bekijk welke services uw apotheek biedt.