Gezonde leefstijl

Om u gezond en fit te voelen is een gezonde leefstijl de belangrijkste basis. Hiervoor zijn voldoende bewegen, goed slapen, gezonde voeding, en ontspanning belangrijk. Met een gezonde leefstijl verkleint u de kans op ziektes, het metabool syndroom en andere aandoeningen. BENU geeft u de belangrijkste informatie en tips voor een gezonde leefstijl. Lees bijvoorbeeld onze 10 tips om gezond af te vallen. Of lees alles over het effect op uw lichaam van het eten van suikerzout en (on)verzadigde vetten

Afvallen

Gezond afvallen

Door te eten krijgt u energie. Om af te vallen moet u meer energie verbruiken dan u binnen krijgt. Het is belangrijk dat u dit op een gezonde manier doet.

Lees verder
Bewegen

Gezond bewegen

Door voldoende te bewegen voelt u zich fit en heeft u meer energie. Ook krijgt u minder last van stress, angst en depressie. Hoeveel beweging is gezond?

Lees verder
Ontspanning

Ontspanning

Vergeet niet te ontspannen, juist als u het druk heeft! Dit is nodig om uw eigen batterij weer op te laden en stress te verlagen. Bekijk de tips.

Lees verder
Voeding

Gezond eten

Door gezond en gevarieerd te eten krijgt u alle voedingsstoffen binnen die u nodig heeft. Lees onze tips over hoe u gezonder kunt eten.

Lees verder
Gezondheid

Metabool syndroom

Het metabool syndroom is een combinatie van vijf gezondheidsklachten. Hierbij heeft u een grotere kans op hart- en vaatziekten.

Lees verder
Slapen

Slapen

Slapen is belangrijk voor uw gezondheid. Waarom slapen we eigenlijk? En hoeveel slaap is nodig om gezond te blijven?

Lees verder
Voeding

Alles over zout eten

Uw lichaam heeft zout nodig om de hoeveelheid vocht in uw lichaam te regelen. Wat voor effect heeft teveel zout? En hoeveel zout mag u eten? 

Lees verder
Voeding

Alles over suiker en suikervrij

Veel mensen vinden suiker lekker. Maar wat doet suiker eigenlijk met uw lichaam? Hoeveel suiker mag u eten per dag?

Lees verder
Voeding

Vetten in eten

In voedsel zitten verschillende vetten. Verzadigd vet is minder goed voor u dan onverzadigd vet. Wat is het verschil? En hoeveel vet is nog gezond?

Lees verder
Voeding

10 tips om minder suiker te eten

Voor een gezond lichaam is het beter om minder producten met toegevoegde suikers te eten. Bekijk de 10 BENU tips om minder suiker te eten.

Lees verder
Voeding

10 tips om minder zout te eten

De meeste mensen eten meer zout dan gezond is. Het is lastig om zomaar minder zout te eten. BENU geeft 10 tips om minder zout te eten.

Lees verder
Voeding

Gezond eten en feestjes

Gezond eten en drinken tijdens etentjes en borrels kan lastig zijn. Met wat handige tips kunt u toch genieten én op uw gezondheid letten.

Lees verder
Gezondheid

Stoppen met roken

Roken is slecht voor uw gezondheid, dat weten we allemaal. Lees hier meer over de voordelen van het stoppen met roken.

Lees verder
Gezondheid

Invloed van alcohol

Wanneer u veel drinkt kunt u last krijgen van allerlei gezondheidsklachten. Lees meer de gevolgen voor uw gezondheid.

Lees verder
Afvallen

10 tips om gezond af te vallen

U kunt afvallen door een dieet te volgen, maar ook door uw levensstijl aan te passen. U leest hier 10 nuttige tips om gezond af te vallen.

Lees verder
Bewegen

10 tips om meer te bewegen

Het kan lastig zijn om voldoende te bewegen. Ook al weet u dat het gezonder voor u is. BENU geeft 10 tips om in uw dagelijkse leven meer te bewegen.

Lees verder
Slapen

10 tips om beter te slapen

Soms wil slapen niet lukken. Dat kan erg vervelend zijn en zelfs gevolgen hebben voor uw gezondheid. Bekijk de 10 BENU tips om beter te slapen.

Lees verder
Voeding

De 10 beste tips om meer groente en fruit te eten

Groente en fruit horen bij een gezond en gevarieerd dieet. BENU Apotheek u 10 tips waardoor u makkelijker meer groente en fruit eet.

Lees verder