6 tips voor het verzorgen en reinigen van uw huid

Wil u ook een stralende huid? Dan is het reinigen van uw huid een goed begin. Verwijder altijd uw make-up met de juiste reinigingsproducten voordat u gaat slapen. Zelfs als u geen make-up gebruikt is het een goed idee om uw gezicht en hals te reinigen om uw huid zo gezond mogelijk te houden. In dit artikel vertellen we u meer over huidverzorging en geven we u 6 tips.

Moeder en dochter buiten aan het picknicken op het gras in de zon

Waarom moet u uw gezicht schoonmaken met én zonder make-up?

Gaat u slapen met make-up op? Dit kunt u beter niet doen. Uw poriën raken dan verstopt en dit zorgt voor een duffe huid, puistjes, acne of steenpuisten.

Ook als u geen make-up gebruikt is het belangrijk om uw gezicht schoon te maken. Uw huid wordt overdag blootgesteld aan allerlei stoffen die ervoor zorgen dat u een onzuivere huid krijgt. Uw huid moet s ‘avonds kunnen ademen en herstellen van deze stoffen, daarom is reinigen zo belangrijk.

Met deze tips zorgt u dat uw huid gezond blijft:

Tip 1 - Zorg dat uw reinigingsproducten bij uw huid passen

Elke huid heeft andere zorg nodig. Zo heeft een droge huid andere ingrediënten nodig dan een gevoelige huid. Heeft u advies nodig? Vraag uw BENU Apotheker om advies, wij helpen u graag.

Tip 2 – Was uw gezicht met lauw water

Warm water zorgt ervoor dat uw huid geïrriteerd raakt in combinatie met een reinigingsproduct. IJskoud water is ook een afrader, zeker als u last heeft van couperose (gesprongen adertjes). Gebruik daarom lauwwarm water om uw gezicht schoon te maken.

Tip 3 - Maak uw make-up kwasten regelmatig schoon

Gebruikt u make-up? Zorg er dan voor dat u de kwasten goed reinigt. Vieze kwasten vergroten namelijk de kans op acne, huidirritaties, huiduitslag en een huidinfectie. Uw kwasten trekken veel bacteriën aan, als u deze kwasten niet schoonmaakt smeert u steeds dezelfde bacteriën op uw huid.

Tip 4 - Was uw gezicht niet te vaak

Tweemaal op een dag uw gezicht wassen is voldoende. U kunt het beste uw gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds wassen of na het sporten. Als u uw gezicht vaker wast, kan dit huidirritatie veroorzaken.

Tip 5 - Raak uw gezicht niet te vaak aan

Wanneer u uw gezicht aanraakt, komen de bacteriën die op uw hand zitten op uw gezicht. Door het aanraken kunt u sneller last krijgen van een duffe en onzuivere huid. Ook voordat u uw gezicht reinigt is het verstandig om uw handen te wassen met zeep.

Tip 6 - Gebruik na het reinigen van uw gezicht een passende crème

Kijk welke crème toepasselijk is (dag- of nachtcrème). Dit zorgt ervoor dat de crème beter in uw huid trekt. Heeft u nog geen dag- of nachtcrème? Bij BENU Apotheek hebben wij verschillende crèmes van Vichy, La Roche Posay, Eau Thermale Avène en Eucerin. Weet u niet welke crème passend is bij uw huid? Vraag uw BENU apotheker voor advies.